Gulpen, 30 oktober 2019

En zó laat De-eetclup de glazen klinken.

Snelkoppelingen naar de Menu-Items

Samenkomst in De Zwarte Ruiter en diner in De Poort - Slideshow 1
Diner in De Poort- Slideshow 2
Leipe GIFjes van De-eetclup - In De Zwarte Ruiter
Leipe MOVies van De-eetclup - In De Zwarte Ruiter

De afspraak is op 30 oktober om zeven uur in De Zwarte Ruiter. De B van Bockbier is weer in de maand en we willen de Gulpener HerfstBock gaan proeven in De Zwarte Ruiter. En dat is ons goed gelukt want voordat we naar Gasterij De Poort vertrokken dronken we gezamenlijk zes Bockbiertjes, lekker joh.

De gespreksonderwerpen zijn vanavond zeer gevarieerd maar we zijn we voornamelijk sjpass aan het maken en wordt er veel (en vaak hard) gelachen. Veel serieuze onderwerpen zijn er niet langs gekomen. En we hebben verdorie vergeten op overleden familieleden en oud-collega's te klinken. Conny komt nog even bij ons aan de tafel, dat doet ze bijna altijd als we in DZR zijn, ze is een goede gastvrouw.

Tijd om naar De Poort te gaan, we hebben honger. Daar aangekomen beginnen we met, jawel hoor, een Gulpener Herfstbock. Ik hoop dat de andere gasten zich niet aan ons gedrag gestoord hebben want we waren vanavond in vorm, want veel gelach en jolijt. We gaan bestellen. Alle drie nemen Duo de Poort: zwijn en hert met wild jus gebakken spek, ui, champignons, rode kool en rode vruchten compote. Alhoewel ik vrees dat ik flinke koppijn ga krijgen als ik na bier ook wijn ga drinken bestellen we toch een fles. Want zeg het nou zelf, dit gerecht zonder wijn kan gewoon niet. We bestellen op advies van de gastvrouw een Carmenere Reserva, en dat blijkt een zeer goede keuze zijn. Het blijkt een volle ronde wijn te zijn. Don houdt het bij een watertje. Dan arriveren de wildschotels en ze zien er prachtig uit en het smaakt ook prachtig. En geserveerd op een flink warm (zeg maar gerust heet) bord, dat kan ik waarderen. Dat is voor mij een teken van uitmuntendheid. Maar na een minuut of vijf begin ik me zorgen te maken, waar blijven de frietjes? Wat blijkt, die zijn er standaard niet bij. Er is aardappelpuree bij, één bolletje puree. Één bolletje puree is wel erg weinig. Bij zulk een voortreffelijk gerecht wil John en ik friet. John heeft het geregeld maar eer die kom friet er is heb ik mijn wildschotel al half op want zoiets lekkers wil ik niet Koud laten worden. Dit vind ik (naast het diner, wijnadvies en bediening die prima zijn) een minpuntje. Men had wel moeten vermelden dat frietjes apart besteld moeten worden. Maar ja, het smaakte geweldig en we waren in onze sas en dus hebben we er maar geen punt van gemaakt. De wildschotels zijn op en mijn bord is helemaal leeg. Tijd voor het dessert, John neemt een biertje (dat dacht ik toch) en Don en ik een coupe advocaat. Zonder ijs als toetje is mijn diner niet compleet. Het smaakte voortreffelijk en we gaan afrekenen. En een bedrag van 120,20 is dachten wij toch helemaal niet veel voor de kwaliteit die men voor ons op tafel zette. Terug naar DZR waar we (geloof ik althans) nog een Bockbier drinken. Al vlug besluit ik dat ik naar huis moet want ik ben verrekte moe. Ik heb mijn Bock snel leeggedronken en ben huiswaarts gewankeld. Drie Bockjes en een halve fles wijn zijn voor mij toch iets teveel. Het was een geslaagde avond en we spreken af dat we in november of december weer op restaurant gaan.


JeuStacks Image 96
Laatste update:

Deze site plaatst géén eigen cookies en verzamelt ook géén gebruikersgegevens.